11 Temmuz 2012 Çarşamba

Modern Zamanlar - 1936


   
    Charles Chaplin'in filmin yapımcılığını, senaryo yazarlığını, yönetmenliğini,başrol oyunculuğunu ve müziklerini kendi      üstlendiği son sessiz filmidir. Filmin diğer başrol oyuncusu ise Paulette Goddard'dır.



     

    
Filmde insanlar hayvan sürüsüne benzetilir. Birbirlerini iteliyerek hareket eden insanlarda sürü psikolojisi vardır. Ayrıca önceden insan gücünün kullanıldığı çoğu şey artık parmağımızın ucunda olduğunun mesajı veriliyordur. Dünyanın makineleşme umudu  yüzünden insanların hareketlerini kısıtladığı birebir ortadadır. Artık insanlar da makineleşip doğallıktan uzaklaşırlar. Makine gibi davranan bireyler ruhsal çöküntüye düşer.





         Yoksul ve fakirler bu ülkede ayakta durma çabası içindedirler. Bir kadın ve adamın makineleşmeye karşı verdiği yaşam mücadelesi apaçık ortadadır. Aynı zamanda bu mücadele keyifli,koşuşturmalı ve zordur. Ulaşmak istedikleri noktaya gelinceye dek bulundukları zor dönemin içinde kah eğlendirip kah hüzünlendirirler. Hayatta da olduğu gibi filmde de iniş ve çıkışlara yer verilmiştir. İsteklerin,arzuların,hayallerin ve verilen büyük mücadelenin sonucunda film amacına ulaşmış yeni maceralara yelken açılmıştır.



Esra Aydemir, Buse Altun, Elif Güngör, Yasemin Güngör, Özlem Dilber, Efrahim Dilber


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder