31 Temmuz 2012 Salı

ÇAYSIZ OLMAZ - Kısa Film




"Çaysız Olmaz" kısa filmi çekilmeden önce aramızda yaptığımız toplantıda timecode tutması için  birinin görev alması gerekiyordu. Önce timecodeun ne olduğunu öğrendim. Üç sahneden oluşan senaryonun önce 2. sahnesi çekildi. Çünkü diğer iki sahne balkonda geçiyordu.
    2. sahne çekilirken mekanın küçük olması sahnenin çekimini zorlaştırdı. Yakın planları çekerken kameranın titrememesine özen gösterdik.
   En çok oyuncunun yerine oturup sanki onun gözünden görüyormuş gibi çekerken keyif aldım. (Elif Güngör)







Filmi çekeceğimiz gün herkes film ile ilgili belirlenen kostümleri ve aksesuarları getirdi. Oyuncuların makyajı yapıldı. Sessizlik sağlandı. İlk prova sonrasında kayıtlara başlandı. Herkes kendi görevini yaptı. (Özlem Dilber)





 

Benim başından sonuna yönetmenliğini üstlendiğim bir kısa film oldu. Biraz zorlandım çünkü her şey gerçeğe çok yakındı. Yönetmen yönetmenliğini, asistanlar asistanlığını yaptı. Kimse kimsenin işine engel olmadan filmi çekmeye koyulduk. Oda sahnesini hemen bitirmeliydik çünkü güneş çekimlere engel olabilirdi. Oyuncularla üst üste prova alıp zamandan kazanmaya çalıştık.
   Oyuncunun oyuna, yönetmenin gidişata ve asistanların kontrollü olması gerçekten önemli aksi takdirde film istenildiği gibi olmuyor ve istenilen noktaya varılamıyor.. (Esra Aydemir)





 


Filmin Adı: Çaysız Olmaz
Oyuncular: Buse Altun, Mehmet Kelekli
Yönetmen: Esra Aydemir
Kamera: Elif Güngör
Timecode: Yasemin Güngör
Asistanlar: Özlem Dilber-Efrahim Dilber


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder