20 Ağustos 2012 Pazartesi

Bir Fotoğraf Atölyesinden Notlar...



  Atölye öncesine kadar bizde sadece anıları ölümsüzleştiren kareler şimdi hayal gücümüzün de ötesinde...Tek gözümüzü kapatıp parmaklarımızla kadrajımızı oluşturduğumuzda bir sürü fotoğrafımız oluyor. Olaya nasıl baktığın, o karede ne görmek istediğin ve ne anlatmak istediğindir bizim için önemli olan. Artık fotoğrafı çekmek için değilde daha iyi fotoğraflar çekmek için çekiyoruz.



                      İlk gün teknik ve kurguyu buluşturmayı hedefleyen fotoğraflar çektik.  

                                 
       



    İkinci gün portre çalıştık ama bu biraz farklıydı. Kumaşlar ve boyalarla karmaşa yarattık. İçimizdeki çılgınlığı ortaya çıkarttık. 





   Son günde ise atölyeye bağlı kalmayarak dışarıya çıktık. Orada hepimizin oluşturduğu kısa bir hikaye yazıp fotoroman çektik. Sonra serbest fotoğraflar çekmeye başladık. Yeşillikler içinde neyi çeksek diye düşünürken aslında oradaki her şeyin çekilebilir olduğunu farkettik.





  Üç gün boyunca birbirinden farklı kompozisyonlar yarattık ve kadrajımızı oluşturduk. Fotoğrafı çekerken özgür olduğumuzu hissettik. Mekanı ve kostümünü bizim belirlediğimiz kareler anıdan çok birer hikayeydi. Her karenin bir hikayesi vardı ve en heyecanlı yerinde deklanşöre bastık.. Bütün bu keşiflerimiz için bizi yönlendiren Fırat Kumral'a teşekkür ederiz...


Buse Altun , Özlem Dilber, Elif Güngör, Efrahim Dilber, Esra Aydemir, Yasemin Güngör, Ayşenur Kolukısa

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder